13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 07:02
Medemblik Actueel.

Foto: NH

Politie pakt nog 2 leerlingen Martinuscollege op

GROOTEBROEK – Rondom het incident op het Martinuscollege in Grootebroek, waar gisteren met een nog onbekende stof voor veel onwelwordingen zorgde, zijn nog twee scholieren aangehouden. Het gaat om twee jongens van 14 en 16 jaar, meldt NH Nieuws

Dat bevestigt de directeur van de school Kees van Bergeijk aan NH Nieuws. Gistermiddag werd er al een 14-jarige scholier aangehouden in verband met betrokkenheid van het spuiten van een vreemde stof in de school.

De drie worden verdacht van mishandeling en verboden wapenbezit. De politie verwacht niet dat er nog meer leerlingen worden aangehouden.

Lees ook: Gasspuiter Martinuscollege kan naar nieuwe school gaan uitkijken

Ruim dertig mensen, onder wie leerlingen en docenten, werden gisteren onwel, toen rond 11.00 uur een vreemde lucht in het gebouw te ruiken was. Een van de leerlingen moest zelfs voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. 

Wat er precies gespoten is, is nog onbekend. Van Bergeijk liet gisteren voor de camera van NH al wel weten dat de daders niet meer terug hoeven te komen op school.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?