Eerste 2 namen nieuw theaterseizoen Hauwert in Concert bekend.

HAUWERT – Met het binnenhalen van The Oldtime Stringband en Double You See heeft de organisatie van Hauwert in Concert de eerste 2 grote namen voor het aankomend theaterseizoen vastgelegd.

Stichting Hauwert in Concert organiseert sinds 2004 concerten in de sfeervolle middeleeuwse kerk in Hauwert en zij staan er om bekend dat ‘Wereldmuziek’ de hoofdtoon voert bij het samenstellen van de theateragenda. Maar ook maken ze regelmatig een uitstapje naar andere genres zoals Jazz en cabaret.

The Oldtime Stringband is een bont gezelschap uit o.a. Hoorn en speelt een mix van bluegrass, folk en americana. De groep is ooit opgericht om de presentatie van een documentaire te ondersteunen over koeienschilder Ruud Spil. Dat ging zo goed dat besloten werd om met elkaar door te gaan. Nu 5 jaar later zijn ze 3 cd’s, drie Engelse tours, een California tour en heel veel optredens in Nederland en België verder. De onlangs uitgebrachte derde cd ”Cat’s Got The Measles” krijgt goede recensies in binnen en buitenland. Een samenspel van gitaar, fiddle, banjo, manoline, contrabas en accordion, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt de afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band. The Oldtime Stringband is: Shelly O’Day – vocals, gitaar, autoharp, Cajun-triangle. Ton Knol – Gitaar, vocals Ruud Spil – Banjo, Rene Boerigter– Fiddle, mandolin, gitaar, vocals Nico Druijf – Contrabasbas, vocals, zingende zaag.

Double You See met Theaterconcert ‘Vier’. Lia van der Aart, Dirk-Jan Zuurbier, Gerard Engel en Simone Zuurbier, VIER persoonlijkheden, VIER muzikanten. De VIERde theatershow met z’n VIERen! Zij spelen nummers van bekende, maar soms ook minder bekende artiesten. Altijd met passie en respect voor de tekst en componist. Covers worden in een volledig nieuw jasje gegoten, met een op maat gemaakte ‘Double You See- snit’. In vergetelheid geraakte nummers maar ook actuele songs worden door de VIER bewerkt. De afwisseling zit ‘m niet alleen in de repertoire keuze. Ook al gaat deze van De Dijk tot Eric Clapton en van Queen tot Herbert Grönemeyer. De originaliteit zit ‘m tevens in de variatie van instrumenten. In het begin werd er alleen nog met piano en gitaar begeleid. Inmiddels is dit uitgebreid met saxofoon, accordeon, contrabas en veel meer andere snaren. Laat u inspireren door deze veelzijdige en eigenzinnige band en hun nieuwe theatervoorstelling “VIER”.

Reageren via facebook