11.8 C
Medemblik
25 september 2020 21:23
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Medemblikker verdachte drugsbezit boos over kapotte elektronica

MEDEMBLIK – ”Ze mochten van mij alles onderzoeken. Ik heb ze zelf de wiet gegeven en verteld hoeveel het was. Ze mochten ook in mijn telefoon en mijn navigatiesysteem kijken. Maar toen ik het terug kreeg was het total loss. Dat vind ik gewoon asociaal”.  Dat zei de 33-jarige R. B. uit Medemblik tegen de politierechter in Alkmaar.

Hij moest voorkomen omdat hij in bezit was van een grotere hoeveelheid wiet dan is toegestaan. B. had de softdrugs voor eigen gebruik gekocht. Hij had naar eigen zeggen net zijn vakantiegeld binnen en kon het op de kop tikken voor 4 euro per gram. Hij had de wiet nog maar een paar dagen in huis toen een voormalige vriend er melding van deed bij de politie.

B. kreeg eerder van het Openbaar Ministerie een strafbeschikking aangeboden van 300 euro boete. In eerste instantie was hij van plan om die gewoon te betalen, tot hij zijn spullen kapot terug kreeg. De Medemblikker wilde dit daarom toch even bij de rechter aankaarten. Justitie zei wel begrip te hebben voor die frustratie, maar wilde daar in haar strafeis geen rekening mee houden; ,,Het is echt heel vervelend dat uw spullen stuk waren, maar er zijn andere wegen voor om dat op te lossen.” stelde de officier. Ze vroeg de politierechter om de geldboete van 300 euro gewoon op te leggen.

Advocaat Berman vond dat haar cliënt ondanks al zijn medewerking toch wel erg is benadeeld door de politie en vroeg daarom een deel van de boete voorwaardelijk op te leggen. En de politierechter ging daarin mee. Hij legde een geldboete van 300 euro op waarvan 100 euro voorwaardelijk. De rest mag B. betalen in maandelijkse termijnen van 50 euro.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?