Medemblik Actueel.

Archieffoto: Andijker Jarno Botman snelt naar de eindzege op de 300 meter (Foto: Skeelernieuws.nl)

Jarno Botman en Evelien Vijn Nederlands kampioen

ANDIJK/HEERENVEEN – De piste in Heereveen was vrijdag het strijdtoneel voor de nationale kampioenschappen. 300mtr, 1000mtr en als afsluiting de puntenkoers voor de jeugd. De senioren rijden een afvalkoers. Sinds dit seizoen wordt er direct een finale 300mtr gereden, waar in het verleden een voorronde vooraf werd gereden.

Snelle tijden bij de jongens, waar Janno Botman met 25.178 de snelste tijd reed onder de junioren A en B. De ploeggenoot van Janno, Teun de Wit pakte het Brons. Zilver werd gewonnen door Merijn Scheperkamp in een tijd van 25.443 seconden.

Evelien Vijn uit Wieringerwerf was de grote favoriet bij de meisjes voorafgaande de wedstrijd, Evelien Vijn was het snelst en pakte de gouden medaille op de 300mtr. Het zilver en brons ging naar Lisan van der Linde en Ramona Westerhuis.

Reageren via facebook