Kelly Schouten wint met overmacht 4e KNSB marathon Gouda

ZWAAGDIJK-OOST – Onder warme omstandigheden werd in Gouda op de wielerbaan de 4e wedstrijd om de knsb marathoncup verreden.

In de dameswedstrijd probeerde af en toe rijdsters te ontsnappen en reden kleine groepjes weg, o.a. Kelly Schouten en Katrien Hernalsteen waren een tijdje samen weg. Met nog 6 ronden te gaan werden zij weer opgenomen in de kopgroep. Berber Vonk reed in het leiderspak veel op kop van het peloton om het gat te dichten. De kopgroep bestond op dat moment uit Elma de Vries, Kelly Schouten, Janita Willems-Crediet, Margot van de Merwe, Marieke Driesprong, Daphne Hendriks en Katrien Hernalsteen.

Een ronde later werd dit zevental bijgehaald door Manon Kamminga, Berber Vonk, Gerline Crediet, Bianca Roosenboom en Elsemieke van Maaren. Anna van den Bos moest alleen in de achtervolging, zij kwam er uiteindelijk wel weer bij. Danielle Ootes en Beau Wagemaker zaten daar weer achter met zijn tweeën.

Kelly Schouten ondernam nog een aantal pogingen om weg te komen, bij het horen van de bel had zij 12 seconden voorsprong op het peloton waar haar ploeggenote Margot van de Merwe afstopte. In de laatste rond ging het niet meer mis en Kelly kwam solo als winnares over de streep. In het peloton sprintte Manon Kamminga en Bianca Roosenboom om de 2e en 3e plaats.