Delta Lloyd Regatta Medemblik, zon, wind en 450 zeilers.

MEDEMBLIK – In Medemblik wordt deze week de Delta Lloyd Regatta gehouden, na de Olympische Spelen, één van de grootste zeilevenementen ter wereld en in Nederland het grootste meerdaagse sportevenement met ruim 450 sporters.

Nog t/m zaterdag vinden er voor de kust van Medemblik zeilwedstrijden plaats en bij veel klassen wordt pas op het allerlaatste moment duidelijk wie de winnaar gaat worden.

Maar niet alleen op het IJsselmeer is het zaterdag spannend, zaterdag vind ook in de Oosterhaven en de Middenhaven het Swingende waterzooi ‘Medemblik Nautiek’ plaats, met heel veel evenementen zoals:

  1. Watervermaak: De waterzooi is ultiem te noemen tijdens Medemblik Nautiek. Voor de hele familie is er puur vermaak. Zoek je spanning en wil je spetteren, dan kun je balanceren op een slacklijn, razen in een power RIB, meevaren met de KNRM of meezeilen met een van de schippers die je graag laten kennismaken met zeilen op een kajuitboot.
  2. Swingende Kade: Swingende pret is er ook ‘op’ de kade. Naast alle fun in het water zijn er diverse podiumvoorstellingen van dansschool Dazzling en pronken talenten van SG de Dijk met hun kunsten.
  3. Smakelijke Waterzooi:Zoek je meer de rust van de haven om al het watervermaak te aanschouwen? Ook dat kan. En water heeft nog nooit zo lekker gesmaakt met de Waterzooi van de restaurants rondom de Oosterhaven.Hier doet jouw smaak veel goeds!

En nog veel en veel meer. Dus kom kijken. Het begint om 12 uur en duurt tot 17 uur.

 

Reageren via facebook