19 C
Medemblik
20 september 2020 16:23
Medemblik Actueel.

Actie Last Man Standing goed voor 50.000 euro

HOORN – Meer dan 100 mensen staan tijdens de actie Last Man Standing zes uur lang op een paal in het Markermeer. Deze mensen staan letterlijk en figuurlijk voor meer openheid over mentale problemen. Een op de vijf jongeren kampt namelijk met psychische klachten. Met de gesponsorde actie wordt er geld ingezameld om jongeren te helpen die worstelen met hun psyche.

Een reportage van Koen Bugter

Actie tegen mentale problemen

Isa (18) en Ilse (17) uit Obdam en Heerhugowaard kampen al jaren met mentale problemen. Ilse heeft eetstoornissen en depressies. Isa worstelt ook met depressies en heeft borderline. “Ik wil als ik depressief ben het liefst 100 jaar in bed liggen,” vertelt ze tegen NH Nieuws

Er rust op psychische problemen een taboe volgens Isa. “Mensen proberen het onderwerp te veranderen als ik er over wil vertellen.” Ilse is het daar mee eens. “Als ik er met iemand open probeer te zijn, dan wordt het al gauw afgekapt. Dan wordt het toch snel ontweken zo’n onderwerp.”

Vriendinnen

En juist om dit taboe te doorbreken praten de vriendinnen er op over. Op de vraag of ze die zes uur op de paal gaan halen, zegt Ilse het volgende: “Ze moeten mij van die paal trekken, ik ga voor die zes uur.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?