16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 21:22
Medemblik Actueel.

Siem Zeilemaker: ‘HVC schoffeert aandeelhouders met aanstelling Samsom’

MEDEMBLIK – De volgende rel waar HVC bij betrokken is en deze keer is het de aanstelling van voormalige fractievoorzitter Diederick Samsom als adviseur bij HVC. Samson gaat zich bezighouden met de het vergroenen van HVC.

Siem Zeilemaker zegt in een reactie aan Medemblik Actueel: ‘ Voor wat betreft de aanstelling van Samsom. Ik vind het een schoffering van de hele aandeelhoudersvergadering. Als je weet hoe gevoelig dit ligt. Ik was 12 mei op werkbezoek bij ECW. Zij zijn al een tijdje bezig met Geothermie, oftewel aardwarmte. Heel interessant. Zij doen dit al in de Wieringermeer en gaan dit ook toepassen in het Grootslag. De directeur, dhr. Kielstra, vertelde dat ze ook met HVC samenwerken in het kader van CO2 en energieuitwisseling. Jaap Bond(prov. nh)was er ook nog even om te benadrukken hoe belangrijk e.e.a. Is in verband met de energietransitie. Ik vraag me af of Samsom daar iets aan toe kan voegen.

Lees ook: HVC-debat loopt goed af voor wethouder Tigges

Ondertussen blijkt ook dat zelfs de aandeelhouders niet de salarissen van de directeuren binnen HVC openbaar krijgen. Ook na meerdere keren vragen door NH Nieuws & Medemblik Actueel blijft HVC weigeren deze cijfers openbaar te maken en bij vragen richting de gemeente wordt doorverwezen naar HVC.

Zeilemaker zegt in een reactie hierop dat hij verbaasd is op deze reactie van zowel de gemeente als HVC. Zeilemaker zegt: ‘Hoe is het mogelijk dat je jaarlijks accoord gaat met begrotingen, jaarrekeningen etc. zonder dat je weet hoe hoog de salarissen etc.zijn. Een aandeelhouder heeft toch het recht om zoiets te weten? Heel bijzonder.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?