15.8 C
Medemblik
20 september 2020 13:00
Medemblik Actueel.

Coaches gezocht voor ‘Coaching voor scholieren’ in West-Friesland.

MEDEMBLIK – Het programma ‘Coaching voor scholieren’ loopt in West-Friesland. Dit programma koppelt coaches aan kinderen die van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan, of aan scholieren die op het voortgezet onderwijs zitten. Sommigen kunnen om verschillende redenen een steuntje in de rug gebruiken. Hierin voorzien de coaches van Coaching voor scholieren met als doel schooluitval te voorkomen en het geadviseerde schoolniveau te halen. Door de aanmeldingen gaat onze aandacht op dit moment extra naar Stede Broec en Medemblik. We nodigen bewoners uit deze gemeentes met interesse in dit project sterk uit om te reageren.

Het programma

Coaching voor scholieren is gericht op kinderen die de stap zetten van basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs of op het voortgezet onderwijs zitten. Leerlingen die door gezinsomstandigheden of persoonlijke aanleg meer risico lopen om onder het door de basisschool geadviseerde niveau te gaan presteren. Deze leerlingen kunnen worden aangemeld door hun leraar, mentor of intern begeleider. Ook ouders kunnen contact opnemen. Als de kinderen aan de criteria van Coaching voor scholieren voldoen, krijgen ze een coach toegewezen. Deze doorgaans hoogopgeleide vrijwilliger komt op een vaste tijd bij hen thuis en geeft een afgesproken periode ondersteuning. Dit kan praktische hulp zijn zoals het inrichten van een studieplek, hulp bij het maken van huiswerk of bijvoorbeeld bij het plannen daarvan. De coach houdt nauw contact met de ouders en met de contactpersoon op school en helpt indien nodig bij het vinden van een passende vrijetijdsbesteding.

Coaches gezocht

Mensen die belangstelling hebben om op vrijwillige basis aan de slag te gaan bij dit project kunnen zich aanmelden bij de coördinator voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt een training van een aantal dagdelen, wordt begeleid middels intervisie en contact met de coördinator. De tijdsinvestering is gemiddeld 2 uur per week, de verbintenis ga je voor een afgesproken periode aan. Het meest belangrijk is dat je een leerling enthousiast en onbevangen wilt steunen bij de schoolloopbaan.

Meer informatie

Coördinator van Coaching voor scholieren West-Friesland is Nanda Leeuw, bereikbaar via Stichting Netwerk, wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106, 0229-855700 of n.leeuw@netwerkhoorn.nl. Kijk ook op www.netwerkhoorn.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?