18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 22:21
Medemblik Actueel.

120 uur werkstraf voor hoofdverdachte mishandeling Hauwert

Alkmaar – De rechter heeft vanmiddag de vier verdachten die worden verdacht van mishandeling, diefstal en bedreigingen veroordeeld tot lange werkstraffen. De hoofdverdachte de B. ook wel ‘Scarface’ genoemd hoorde 270 dagen celstraf minus aftrek van voorarrest uitspreken plus een werkstraf van 120 uur met daar bovenop nog een werkstraf van 60 uur en een werkstraf van 15 uur.

Twee andere verdachten E. en B. werden grotendeels vrijgesproken, de rechtbank vond dat het OM. niet kon bewijzen dat er in vereniging werd gehandeld, B. krijgt vanwege bedreigingen tegen de moeder van 1 van de slachtoffers een celstraf van 32 dagen waarvan 30 dagen voorwaarlijk en aftrek van voorarrest plus een werkstraf van 60 uur, E. krijgt een celstraf van 64 dagen waarvan 60 dagen voorwaarlijk minus de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht en een werkstraf van 120 uur omdat hij de ouders van beide slachtoffers heeft bedreigd.

De laatste verdachte De P. hoorde 120 dagen waarvan 32 dagen voorwaarlijk minus de tijd dat hij in voorarrest heeft gezeten, hij werd wel vrijgesproken van diefstal uit 1 van de auto’s maar werd wel veroordeeld vanwege heling van spullen uit deze auto.

De zaak draaide om een partij hennep ter waarde van 100.000 euro die bij een wietplantage in België is verdwenen. De B. beschuldigd 2 inwoners van West-Friesland en ging daarom verhaal halen bij deze mannen maar trof enkel de moeders van beide mannen thuis.

Reageren via facebook