Westfriesgasthuis – Aangepaste Avondvierdaagse van 12 t/m 15 juni

REGIO – Van 12 t/m 15 juni vindt de Avondvierdaagse plaats. Speciaal voor mensen die etalagebenen hebben, patiënten met hartklachten en longpatiënten is er een aangepast parcours uitgezet.

Kom in beweging

“Lopen is gezond, maar soms makkelijker gezegd dan gedaan,” vertelt Maartje Drost, Physician Assistent voor de vaatchirurgie in het Westfriesgasthuis. “Voor mensen met etalagebenen valt lopen bijvoorbeeld lang niet altijd mee. Het is vaak pijnlijk en gaat moeizaam. Toch is het belangrijk dat ze voldoende beweging krijgen omdat het de klachten vermindert.” Ook patiënten met hartklachten en longpatiënten worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. “De gewone avondvierdaagse is vaak net wat te inspannend. Het aangepaste parcours is dan een mooie uitdaging waar zij veel voordeel van kunnen hebben. Daarnaast is het ook gewoon heel gezellig om samen een stukje te wandelen.”

Samen op stap

De Avondvierdaagse vindt plaats van 12 t/m 15 juni. Het gaat om een kort traject van 2,5 km per avond, met rustmomenten. De startlocatie is bij de Omring, Nieuwe Steen 36 in Hoorn. We verzamelen om 17.50 uur en vertrekken om 18.00 uur, iets later dan de gewone Avondvierdaagse. Deelname is gratis voor patiënten van de afdelingen vaatchirurgie, longgeneeskunde en cardiologie en wordt gesponsord door IMZ materieelrevisie en onderhoud. Bent u geen patiënt bij een van deze afdelingen dan kost deelname vier euro.

Vers fruit en drinken voor onderweg wordt verzorgd door Supermarkt Plus Oosthuizen. De route is geschikt om te lopen met een stok of rollator en op 14 juni is het mogelijk om een rustdag in te lassen. Er lopen ook professionele begeleiders van fysiotherapiepraktijken mee. Als beloning krijgt elke deelnemer een medaille, gezelligheid en voldoende beweging.

Aanmelden?

Bent u geïnteresseerd? Aanmelden kan door vóór 2 juni een mail te sturen naar connie.slichter@fysioteam.nl. De aangepaste Avondvierdaagse wordt georganiseerd in samenwerking met de vaatchirurgie van het Westfriesgasthuis, ClaudicatioNet fysiotherapeuten uit de regio Westfriesland en de organisatie van de Avondvierdaagse.

Reageren via facebook