16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 19:32
Medemblik Actueel.

''Je bent slechts een tekenbeet verwijderd van mijn ellende.''

Let op, de teken liggen weer op de loer

MEDEMBLIK – De kans dat je deze week door een teek wordt gebeten, is erg groot. Daarvoor waarschuwt de Stichting Tekenbeetziekten.

De afgelopen weken waren er al diverse meldingen van tekenbeten in onze provincie. Met name langs de kust bij Zandvoort en Castricum zijn er veel beten gemeld.

De tekenactiviteit is volgens de stichting vanaf deze maand tot ver in de zomer continu hoog. Op de website tekenradar.nl is een kaart te zien die laat zien hoe actief tekennimfen zijn. De nimf is het tweede stadium van de teek en de meest verraderlijke. De meeste mensen worden door een nimf gebeten. Uit de kaart valt op te maken dat dat de kans daarop ook de komende week “zeer hoog” is.

Lees ook: Een tekenbeet zette Ellen Klinkenberg haar leven op zijn kop

De tekenverwachting zegt alleen iets over de kans om gebeten te worden door een nimf, maar zegt niets over het aantal teken in een bepaald gebied of het aantal besmette teken. De verwachting wordt gebaseerd op weersomstandigheden en -verwachtingen en het moment van het jaar.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?