16.4 C
Medemblik
21 mei 2020 00:40
Medemblik Actueel.

© RIVM

Coronavirus update gemeente Medemblik: Aantal patiënten stijgt met 2 naar 14

MEDEMBLIK – Het aantal patiënten uit de gemeente Medemblik dat is opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting is gestegen met 2 naar 14, het aantal besmettingen is opgelopen naar 36. Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Overzicht Nederland

Vandaag zijn er 237 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 148 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Reageren via facebook