Nieuwe Twiskerland een parel voor Twisk

TWISK – Het pittoreske Twisk heeft er een mooie aanwinst bij. Het voormalige verzorgingshuis Twiskerland is omgebouwd tot een wooncomplex bestaande uit 15 appartementen. Scholtens Bouw heeft het renovatieproces uitgevoerd. Door de vernieuwing wordt het prettiger wonen met de luxe van nu.

Gemixte groep

Het ontwerp van Hoornveste B.V. heeft een gemixte groep woningzoekenden aan zich weten te binden. De huurappartementen van De Woonschakel zijn zowel bij jongeren als ouderen erg in trek. Komende maandag ontvangen alle bewoners de sleutel van hun nieuwe onderkomen. In het wooncomplex bevinden zich twee-, drie- en vierkamerappartementen. Op de begane grond bevinden zich acht appartementen met een eigen terras. De overige woningen zijn gelegen op de eerste verdieping en hebben een balkon. Alle appartementen zijn verhuurd.

Het nieuwe Twiskerland hier nog deels in de stijgers (Foto: De Woonschakel)

Trots op eindresultaat

De nieuwe bewoners van het wooncomplex komen in het hart van Twisk aan de Dorpsweg te wonen. Door deze renovatie heeft het voormalige verzorgingshuis Twiskerland een andere bestemming gekregen. Wij zijn trots op het eindresultaat. De netto starthuren voor de appartementen liggen vanaf 390 euro per maand. De huurprijzen passen bij het basisuitgangspunt van de corporatie, namelijk betaalbare huisvesting voor de primaire doelgroepen in de samenleving,” aldus Albert Gieling, directeur van De Woonschakel.

Reageren via facebook