Omring zegt huur zorgcentrum ‘Almere’ Opperdoes op, dorpraad wil ingrijpen Medemblik

OPPERDOES – In Opperdoes is, vooral onder de oudere inwoners, onrust ontstaan nu duidelijk is geworden dat Omring het huurcontract van de locatie ‘Almere’ in Opperdoes in 2021 niet gaat verlengen.  De Dorpsraad Opperdoes maakt zich nu grote zorgen over de leefbaarheid van Opperdoes als  ‘Almere’ gaat verdwijnen.

Zo zegt de Dorpsraad dat er veel verloren gaat, o.a: de aula van de uitvaartvereniging in Opperdoes, de mogelijkheid voor de bewoners van de aanleunwoningen van ’t Landje om maaltijden te gebruiken in het restaurant van “Huize Almere”, maar ook is Huize Almere het bloedafname punt voor de huisartsen in Opperdoes en is er een ruimte voor fysiotherapie, revalidatietherapie en fitness.

De biljartclub heeft haar avonden daar, en de diverse kerkelijke activiteiten, zoals avondsluitingen, vertelvieringen en avondmaalsvieringen waar ook bewoners en bezoekers en vele anderen uit het dorp naar toe komen.

Pand voldoet niet meer aan de eisen

In een reactie op de consternatie die is ontstaan zegt Omring bij monde van woordvoerster Maureen Wijnschenk: ,,Het gebouw is niet van ons. Maar het huurcontract met deze locatie ‘Almere’ in Opperdoes loopt in 2021 af. We hebben besloten dit niet op voorhand te verlengen mede omdat het pand niet meer toekomstbestendig is door de toenemende zorgvraag. Het pand voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen voor mensen die zware zorg nodig hebben. We onderzoeken nu op welke wijze wij toekomstbestendige zorg kunnen blijven leveren aan deze cliënten. Daarnaast is het pand te koop gezet door de eigenaar van het pand, Habion. We zullen uiteraard in gesprek gaan met de nieuwe eigenaar over de mogelijkheden. Regionale woningbouwcorporaties hebben interesse om het pand aan te kopen en daar zijn we blij mee. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, houden we uiteraard alle betrokken op de hoogte.

De Dorpsraad Opperdoes wil van de gemeente Medemblik wel weten of zij bereid zijn een rol te spelen om de negatieve effecten die het Dorpsraad bestuur ziet opdoemen te verzachten , maar ook of de gemeente wil voorkomen dat bij een verkoop aan een puur commercieel ingestelde partij er een situatie gaat ontstaan die onwenselijk is voor de buurt en het hele dorp.

Reageren via facebook