20.4 C
Medemblik
10 augustus 2020 07:21
Medemblik Actueel.

Jaap Dudink (Foto: VW Westfrisia)

Jaap Dudink sprint naar de winst

ANDIJK – Met overmacht greep Jaap Dudink woensdagavond de macht in de clubrit van West-Frisia. De Andijker, die tot op heden nog niet kon overtuigen, nam de maat van Edwin Sierkstra. Het duo maakte deel uit van een negental die de prijzen mocht verdelen.

Aanval

Al vroeg in de wedstrijd trok Nico Leijen samen met Hoogkarspelder Ivo Huisman, Andijker Robin Schweigl en junior Arne van Vliet ten aanval. Het kwartet zag na een korte jacht onder aanvoering van schaatser Bart Mol een vijftal aansluiten. De negen bleken gevlogen en dubbelde al snel de rest van het veld.

Sprint

In de slotfase was het vooral Ruud Appelman die zich toonde. De laatste aanval van de elite-renner uit Midwoud strandde slechts op twee ronden van de meet. Sierkstra leek vervolgens de grootste kanshebber. De Hoogkarspelder werd echter verrast door junior Van Vliet. Zijn jonge dorpsgenoot ging van ver de spurt aan. Vanuit het spoor van Van Vliet denderde Dudink naar de meet, Siekstra een fietslengte achter zich latend. Van Vliet nestelde zich voor Appelman en Haakman op plaats drie.

Bij de nieuwelingen was er een felle tweestrijd tussen Lenno Degeling en Chris van Stralen. In een millimetersprint bleek Enkhuizer Van Stralen net iets rapper dan klassementsleider Degeling. In het klassement gaat Degeling an de leiding. Van Stralen, die al drie van de zeven ritten op zijn naam schreef volgt voor Stef Meester als tweede.

plUitslagwoonplaats
1Jaap Dudink(Andijk)
2Edwin Sierkstra(Hoogkarspel)
3Arne van Vliet(Hoogkarspel)
4Ruud Appelman(Midwoud)
5Tino Haakman(Enkhuizen)
6Bart Mol(Wognum)
7Ivo Huisman(Hoogkarspel)
8Nico Leijen(Enkhuizen)
9Robin Schweigel(Andijk)
10Theo Ligthart(Andijk)
plstandwoonplaatsTOT
1Edwin Sierkstra(Hoogkarspel)59,1
2Ruud Appelman(Midwoud)47
3Jaap Dudink(Andijk)44,1
4Tino Haakman(Enkhuizen)39
5Nico Leijen(Enkhuizen)30
6Robbert-Jan Mol(Nibbixwoud)26,2
7Nina Buysman(Bovenkarspel)24,1
8Arne van Vliet(Hoogkarspel)24
9Robin Schweigel(Andijk)20
10Ruud v. Stralen(Enkhuizen)20
11Jelle Groot(Bovenkarspel)16
12Roy Lennings(Berkhout)14
13Arie v/d Lee(Breezand)13
14Tim Groot(Bovenkarspel)12
15Jeroen Koorn(Hoogkarspel)12
16Ivo Huisman(Hoogkarspel)12
17Kasimir den Hertog(Enkhuizen)11
18Toine Groot(Hem)11
19WillemJan Lighthart(Zwaagdijk)10
20Mike Hooiveld(Andijk)9

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?