-1.7 C
Medemblik
25 januari 2021 10:54
Medemblik Actueel.

(Foto aangeleverd)

Medemblik gaat milieuvriendelijk het onkruid te lijf

MEDEMBLIK – Met het mooie weer van de afgelopen dagen schiet het onkruid de grond uit. Tijd voor de borstelmachine van de gemeente om in actie te komen.

Sinds een jaar zijn de gemeentes verplicht onkruid milieuvriendelijk te bestrijden, dus mogen ze ook niet meer spuiten en gebruik maken van chemische middelen. Medemblik bestrijdt het onkruid door te borstelen en een heteluchtbehandeling toe te passen. Dit kan voor wat overlast zorgen.

De wagens kunnen niet overal bij door geparkeerde auto’s en lantaarnpalen. Daar waar de machine niet kan worden ingezet, wordt het onkruid handmatig weggehaald. Met deze methodes zal het straatbeeld groener zijn dan u gewend bent. Er zal meer onkruid te zien zijn.

Medemblik vraagt om uw begrip voor dit beeld.

Reageren via facebook