Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Emmaüswandeling Andijk

ANDIJK – Het grijpt terug op het Bijbelverhaal over twee volgelingen van Jezus, die na zijn kruisiging diep teleurgesteld van Jeruzalem naar hun woonplaats Emmaüs lopen.

De twee hadden verwacht dat Jezus koning van het land zou worden, maar in plaats daarvan werd Hij ter dood veroordeeld. Al lopend naar huis voegt zich een derde man bij hen, die hen uitlegt vanuit de bijbel dat de kruisiging moest plaats vinden. Pas later ontdekken de mannen dat het Jezus zelf was die naast hen heeft gelopen.

Emmaüswandeling

Net als in het Bijbelverhaal gaan de wandelaars twee aan twee op weg. Bij vertrek krijgen ze een route mee en een aantal gespreksvragen. Tijdens de wandeling kan een gedeelte in stilte worden gelopen. Gedachten die opkomen zouden gedeeld kunnen worden met elkaar. De wandeling duurt ongeveer een uur. Mensen die niet in staat zijn om mee te wandelen, kunnen in R.K. Kerk, naar aanleiding van dezelfde vragen, met elkaar in gesprek gaan.

Deze wandeling is op zondag 23 april, we beginnen om 14.00 uur en starten bij de R.K. Kerk Andijk, Bangert 6, 1619GJ Andijk. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten bij een kop koffie of thee.

Reageren via facebook