Medemblik Actueel.

Stervensvraag Jezus in ‘Verhalen van toen

ABBEKERK – De vraag ‘Waarom moest Jezus sterven?’  komt aan de orde in de nieuwe bijeenkomst in de serie ‘Verhalen van toen voor mensen van nu’. Die is op 27 februari in ’t Abbehuisje in Abbekerk, naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop); de sluiting is om 21.30 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Op veel plaatsen wordt in deze tijd weer de  Mattheüs Passion  uitgevoerd. In de open lucht, deze keer vanuit Dordrecht, wordt jaarlijks de moderne The Passion gespeeld. Waarom trekken die opvoeringen zoveel bezoekers ? Is dat vanwege het diep menselijke gevoel voor het lijden, dat altijd en overal toeslaat ?

In de serie ‘Verhalen …’ staan actuele ontwikkelingen rond de Bijbel centraal. Zij is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl.  Actuele informatie is te vinden op de website www.pkn-middenwestfriesland.nl.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook