12.4 C
Medemblik
7 juli 2020 23:07
Medemblik Actueel.

Foto: Full House treedt op tijdens de donateursavond van De Cromme Leeck op vrijdag 20 april in De Dres.

Hoor mijn lied in museum Huis van Oud

WOGNUM – ‘Hoor mijn lied’ is het thema van de tentoonstelling in het museum Huis van Oud. Liederen en zang staan dus centraal op de donateursbijeenkomst van vrijdag 20 april in De Dres in Nibbixwoud, bij de opening op zondag 22 april en vervolgens de hele zomer in het museum aan de Grote Zomerdijk 33.

Lied

Tijdens de donateursavond wordt het eerste jaarboek 2018 uitgereikt aan Hans Huibers uit Nibbixwoud. Zijn karakteristieke woning staat uitgebreid beschreven in het boek. Twee oorkondes gaan naar degenen die bijgedragen hebben aan de verfraaiing van het dorpsbeeld. Hierna is ruimte voor zang. Annet Schipper en Ronald Overboom treden op met gezellige liederen. Na de pauze is het podium voor de groep Full House. Zij brengen een veelzijdig en uitdagend repertoire: van romantische ballads tot swingende uptempo, van modern tot ‘old-school’. Dit wordt met veel passie en humor gepresenteerd. Aan het eind van de avond kunnen donateurs hun jaarboek meenemen.

De Wognummers

De opening van de tentoonstelling ´Hoor mijn lied´ vindt plaats op zondag 22 april om 14 uur. Jessica Huisman, dirigente van drie koren in Wognum, verricht deze opening. De expositie besteedt aandacht aan het koor Jacob Kwast ofwel De Wognummers, dat triomfen vierde rond 1900, en aan de koren die anno 2018 in Wognum en Nibbixwoud hun liederen laten horen.

Oude geluidsdragers completeren het geheel. Zanger/gitarist Jan Steltenpool (voorheen uit Wervershoof) vertolkt om 14 en om 15 uur West-Friese en Nederlandse liedjes. Meezingen mag! Het Huis van Oud is iedere zondagmiddag open van 14 tot 17 uur. Groepen zijn welkom op afspraak, tel. 573397.

  • Donateursavond De Cromme Leeck,  vrijdag 20 april
  • De Dres, Lange Dres 1 in Nibbixwoud
  • Inloop 19.30 uur, aanvang 20 uur.
  • Donateurs gratis entree, belangstellenden 3 euro.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?