15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 20:56
Medemblik Actueel.

Vechten om de bal (Foto: v.v. Opperdoes)

Overwinning op Overbos smaakt naar meer bij spelers Opperdoes 1

OPPERDOES – Opperdoes heeft zich zelf een mooie middag gegeven. Eindelijk weer eens een overwinning die vooral in zo’n zwaar jaar als dit goed smaakt. Voor zowel Opperdoes als tegenstander Overbos waren de punten zeer welkom. Voor de thuisploeg om nog hoop te houden om de laatste strohalm vast te pakken, en Overbos om nog verder weg te lopen van de rechtstreekse degradatie.

Verslag: v.v. Opperdoes

Opperdoes startte goed en  de 1e 20 minuten had het zichzelf aan een voorsprong kunnen helpen. Want baas op het veld kreeg het een aantal prima mogelijkheden op een doelpunt. Een prima kopbal van Peter Smit ging rakelings over en Frank Boersma had de ruimte om gevaarlijk te worden, maar had iets teveel tijd nodig. De mooiste kans was evenwel voor Sebastiaan Meurs. Op een meter of 8 voor het doel had hij de bal in de linkerhoek willen leggen, maar de inzet was niet krachtig genoeg om de verdediging te verschalken en zo werd de inzet voor de lijn weggehaald.

Hierna werd de wedstrijd gelijkwaardiger en ook rommeliger. Voor de doelen gebeurde er niet zoveel meer. De meeste aandacht ging uit naar de zeer pietluttige scheidsrechter Bruggeling. 6 keer fluiten voor een verkeerde ingooi, 6 gele kaarten geven in wedstrijd die ergens om ging. Waar strijd en emotie waren, maar nimmer gemeen, dan voel je het niet aan. Zo ook in de 40e minuut. Een duel tussen Moussa Hadi en een Overbos speler aan de buitenkant van het Opperdoes strafschop gebied. Niets aan de hand dacht iedereen, alleen de man met de fluit had een andere mening en de bal ging tot ieders verbazing op de stip. Want als er gefloten had moeten worden was het er net buiten geweest. In ieder geval de mogelijkheid voor de gasten om aan een voorsprong te komen. De inzet van Overbos ging naar de rechterhoek van Jan Ploeg en met een uiterste krachtinspanning wist hij de bal net langs de buitenkant van de paal te tikken. Zo bleef het 0-0 tot de rust.

Na de pauze waren de rollen wat betreft het 1e gedeelte om gedraaid. Overbos was veel beter uit de kleedkamer gekomen en had de voorsprong moeten nemen. 3 kansen liet de gasten uit Hoofddorp liggen en deden zich in deze fase ernstig te kort. Opperdoes liet teveel ruimte en was organisatorisch het even helemaal kwijt. Het was dus wachten op het doelpunt voor Overbos, want dit kon niet lang goed blijven gaan voor de thuisploeg. Tot het moment dat Tamo Karpetian van een misstap van de Overbos verdediging kon profiteren. De bal viel tussen hem en de keeper in en allebei met gestrekt en hoog been naar de bal. Karpetian zag het moment goed en zocht het contact met de doelman. Overtuigend genoeg in de ogen van de leidsman en het fluitsignaal volgde wederom. Strafschop Opperdoes.

Karpetian achter de bal, keeper de rechterhoek in, de bal op de linkerpaal. 0-0 was en bleef het. Toch was dit de ommekeer in de wedstrijd. Opperdoes leek wel wakker te zijn geschrokken, Het gooide de matheid van zich af en zowaar 2 minuten later in de 67e minuut was daar de voorsprong. Een prima aanval belandde bij Remco de Zwart op de rechterzijde van het veld te hoogte van het strafschop gebied. De lage voorzet viel bij de 2e paal op een meter of 5 van het doel en Justin Sijm kwam perfect voor zijn man glijdend en schoof de bal nauwkeurig in de lange hoek.1-0 voor Opperdoes.

Even later leek alles weer anders te worden nadat Sebastiaan Meurs zijn 2e gele kaart ontving voor wederom niets. Maar deerde Opperdoes niet,want vol energie hield het gemakkelijk stand. Het kwam zelfs op 2-0 door Jerry Kreune. De rechtsback kon ver , heel ver komen en bleef schuin voor de uitlopende keeper koelbloedig en schoot de bal langs deze in het lege doel. Dit alles in de 74e minuut. Behoudens 1 levensgrote kans voor de bezoekers kwam Opperdoes niet meer in gevaar en zo sloot het de wedstrijd winnend af. Komende zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Buitenveldert, thuis om 14.30 uur. Nog even voor de gokkers onder ons. Minuut 67 was niet verkocht zo staat er € 200,- in de minutenpot. Er zijn dus minuten over, grijp uw kans!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?