Medemblik Actueel.

Rookwolken uit het toiletgebouw in het Streekbos (Foto: 112 Westfriesland/Wesley Boots)
Regionieuws

500 euro beloning voor gouden tip brandstichting Streekbos

BOVENKARSPEL Een brand heeft afgelopen zaterdagnacht het toiletgebouw bij recreatieterrein Het Streekbos compleet verwoest. Behalve de toiletten zijn ook spullen van Het Klimpark en restaurant IJgenweis verbrand.

“Er lag hier van alles, koelkasten, nieuwe bedrijfskleding, barbecues”, vertelt Marco Noodes, eigenaar van restaurant IJgenweis.

Lees ook: Politie onderzoekt mogelijke brandstichting toiletgebouw Streekbos

Ook Het Klimpark dat aan de rand van Het Streekbos ligt, had klimgordels, materialen voor een zeskamp en net nieuwe gedrukte folders in het pand liggen. “Het is zo zonde”, vindt Noodes. “We proberen hier iets moois neer te zetten en dan zijn er een stelletje vandalen die even de boel in brand steken. Dat is gewoon triest ”

Kampvuurtje

Het is dit jaar al vaker onrustig geweest bij het Streekbos. “Je ziet dat jongeren ’s avonds hier kampvuurtjes maken en er zijn ook al wel fikkies geweest. Vorig jaar was het rustiger dan nu. De brand van zaterdag, dat is wel het ergste wat we hebben meegemaakt. Dit gaat alle grenzen te buiten. ”

De schade loopt in de duizenden euro’s. “Ik heb vanmorgen even met recreatieschap West-Friesland gesproken. En het herbouwen van dit pand kost al snel 2 ton. Ik ben voor 30 duizend euro aan spullen kwijt en ik weet niet wat het Klimpark aan schade heeft, maar het is een flink bedrag bij elkaar.

In de hoop de brandstichters te pakken loven Noodes, de eigenaar van het Klimpark en recreatieschap West-Friesland samen 500 euro uit voor de gouden tip.

Reageren via facebook