22.1 C
Medemblik
15 augustus 2020 15:00
Medemblik Actueel.

Luxe Inca-tempel voor kaaimannen op Landgoed Hoenderdaell
Luxe Inca-tempel voor kaaimannen op Landgoed Hoenderdaell

Kaaimannen van Hoenderdaell straks in Inca-tempel

REGIO – Nu zwemmen ze nog even rond in een kleine vijver in een hoekje, maar binnenkort krijgen de kaaimannen op Landgoed Hoenderdaell een heuse Inca tempel. In de tropische kas werd vandaag de laatste hand gelegd aan het nieuwe verblijf. ”Ik denk dat ze zich hier thuis zullen voelen”, aldus directeur Robert Kruijff. Veslaggever Tom Jurriaans nam een kijkje.

Kaaimannen in tempel

Het nieuwe verblijf is zeven bij negen meter groot, compleet met namaaklianen en gedetailleerde Inca symbolen. “De mensen die hier aan gewerkt hebben, zijn echte kunstenaars”, glundert Kruijff. Hoogtepunt is een grote krokodillenkop met daarin een mensenhoofd dat water uit z’n mond spuit. “Dat is wel iets anders dan een overdekte vijver met een glaswandje.”

Aapjes

Het nieuwe verblijf is ook gebouwd om andere dieren in de tropische kas veilig los te kunnen laten lopen. “Dat kon voorheen niet omdat kaaimannen en aapjes niet zo goed samengaan. Nu is alles overdekt en willen we de klauwaapjes maar ook de luiaards loslaten in de kas.”

Luiaards

Ook twee luiaards hebben hun intrek genomen in Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Het zijn de eerste luiaards in het dierenpark. “Het is altijd al een droom geweest.” De dieren, een mannetje en een vrouwtje van 5 jaar oud, zijn sinds een paar weken in het park en zijn overgenomen van dierentuin Wonderwereld in Ter Apel. Landgoed Hoenderdaall hoopt dat de twee voor nageslacht zullen zorgen. De dieren hebben nog geen naam. 

“Het is altijd al een beetje een droom geweest”, vertelt directeur Robert Kruijff aan NH Nieuws. “Ik ben lang op zoek geweest, maar ik heb ze gevonden. Als je naar een dierenpark gaat heb je altijd een voorliefde voor bepaalde dieren. Bij mij is dat de luiaard. Waarschijnlijk vanwege de hoge aaibaarheidsfactor en de tekenfilms waar ze vroeger in zaten.”

De beesten lijken al op hun gemak te zijn. “Ze schijnen snel last van stressvol te hebben, dus het was wel spannend toen ze hier kwamen. Maar ze doen het fantastisch. Ze hebben een heerlijk leventje hier.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?