Spartanen 1 speelt oefenwedstrijd tegen de profs van Volendam

WOGNUM – In het kader van de start van de oefenperiode is het Spartanen gelukt om de profs van FC Volendam te strikken om op het Wognumse sportpark aan te treden. Ook in 2009 is het andere Oranje wezen oefenen bij Spartanen. Met toen in de gelederen o.a. Volendammers als Melvin Platje, Jack Tuyp en Jeroen Verhoeven, maar ook een aantal Westfriese profs, zoals Wognummer Sylvan Inia, Venhuizer Mathieu Boots, Andijker Aaron Meijers en Horinees Maikel van der Werf.

Momenteel timmert Volendam weer aardig aan de weg met het behalen van een periodetitel en daarbij ook nog steeds meedoen om de bovenste plekken, ook al is VVV Venlo de gedoodverfde kampioen. Het team van scheidend Volendam-trainer Robert Molenaar doet goed mee om de prijzen en oogst dit jaar veel lof vanwege de aantrekkelijke speelstijl.

Ook dit jaar spelen er diverse bekende locals in de hoofdmacht van Fc Volendam. De roots van Wervershover Bert Steltenpool en Erik Schouten uit Westwoud en Paul Kok (Zouaven) liggen toch echt in de West-Friese klei. Zij spelen in de voetsporen van talloze Westfriese voetballers die furore maakten bij de profs van Fc Volendam, zoals Jan Karsten (DWB), Frans Keizer (Westfriezen), Nico Mol (SEW), Sjaak de Lange en Jaap Ursem (Zwaagdijk), Arie Opdam (De Valken) Jan Ruiter en Klaas Vriend (West-Frisia), Frans Hoek en Sonny Stevens (Always Forward), en Eric Steltenpool (VVW, vader van Bert Steltenpool…);

Op zaterdag 8 juli, aanvangstijd 15.30 uur, speelt dus de nieuwe selectie van Fc Volendam 1 tegen het 1e elftal van Spartanen 1. Voor de FC Volendam is dan de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2017-2018 alweer begonnen. Volendam is de ploeg die het ook dit jaar weer uitstekend doet in de Jupiler League en gaat meedoen aan de na-competitie. De ploeg laat dit seizoen regelmatig aantrekkelijk voetbal zien, zeker in het knusse stadion aan de Dijk in Volendam.

In den lande en vóóral in West-Friesland kan de ploeg op heel veel sympathie rekenen. Spartanen heeft ongeveer eenzelfde positie als Volendam, maar dan in de derde klasse. Vanaf het begin van deze competitie doen zij mee om de hoofdprijzen, wat al in de eerste periode een nacompetitieticket heeft opgeleverd. Hoewel Spartanen op dit moment op de 2e plaats staat is het verschil met de koploper slechts 2 punten en ziet het er naar uit dat Spartanen 1 tot het einde mee gaat doen om de titel naar de 2e klasse.

Dus met een beetje mooi weer genoeg aanleiding voor een leuke match!

Reageren via facebook