Medemblik Actueel.

Voetbal

FC Medemblik staat spannend weekend voetbal te wachten.

MEDEMBLIK – Zowel het 1e heren- als vrouwenteam gaan een spannend einde van de competitie tegemoet. Terwijl voor de heren het kampioenschap lonkt, moeten de vrouwen alle zeilen bij gaan zetten om nacompetitievoetbal tegen degradatie te voorkomen.

Met een voorsprong van drie punten op nummer 2 De Koog 1 staat FC Medemblik 1 voor de waarschijnlijk beslissende drie wedstrijden in de 5eklasse A. Achtereenvolgens speelt het team van trainer Armand Hoffman tegen de nummers vier, drie en twee op de ranglijst. Komende zondag wacht de eerste krachtproef. Nummer vier Vesdo 1 komt naar Medemblik. Een niet te onderschatten tegenstander waartegen eerder in Schagerbrug nog met 1-1 gelijk werd gespeeld. Twee weken later, op 23 april, volgt de lastige uitwedstrijd tegen VZV 1 en een week later de clash in Medemblik tegen de grote concurrent De Koog 1. De laatste twee wedstrijden speelt FC Medemblik nog thuis tegen Wiron 1 en uit tegen Callantsoog 1.

Ongekend spannende strijd bij de vrouwen

Voor FC Medemblik VR1  is het met nog maar drie wedstrijden te gaan ongekend spannend. Vijf ploegen komen nog in aanmerking voor nacompetitie om behoud van de 2e klasse. De Meern VR1 kan met -1 punt (het team kreeg 3 punten in mindering) normaliter beschouwd worden als zijnde rechtstreeks gedegradeerd. De nummer tien, SJC Vr1 lijkt al zeker van nacompetitievoetbal.

Alles draait nu om plaats 9 waar op dit moment nog Winkel VR1 vertoeft. Winkel speelde echter een wedstrijd minder en haalt deze volgende week in. Omdat dit nou net een inhaalwedstrijd tegen De Meern betreft mogen we er successievelijk van uit gaan dat FC Medembliik VR1 met 19 punten in de gevarenzone vertoeft.

FC Medemblik VR1 speelt nog thuis tegen Overbos VR1, ’t Goy VR1 en de laatste wedstrijd uit tegen Winkel VR1. Komende zondag wacht dus het verrassend sterke Overbos uit Hoofddorp. Tegen deze tegenstander werd in Hoofddorp nog met 2-2 gelijk gespeeld, maar Overbos is na een weifelend begin met een sterke reeks bezig. Na de winterstop werd alleen nipt met 3-2 van koploper De Blokkers verloren en het team staat nu op de 3e plaats.

De laatste twee wedstrijden speelt FC Medemblik dus tegen twee directe concurrenten en het lijkt zaak om uiteindelijk aan de drie laatste wedstrijden in totaal zes punten over te houden om de nacompetitie te ontlopen.

De stand onderin:

6 Goy ’t VR1 16 5 5 6 20 43 42  
7 Fortuna Wormverveer VR2 17 7 2 8 20 43 43  
8 FC Medemblik VR1 17 6 1 10 19 42 73  
9 Winkel VR1 16 5 3 8 18 26 47  
10 SJC VR1 16 2 3 11 9 20 52  
11 Meern De VR1 16 0 2 14 -1 10 68

Reageer op dit onderwerp