Zeven jaar werk in een paar uur vernietigd door brand

WIERINGERWERF – Een grote brand in Wieringerwerf legde donderdagmiddag kringloopwinkel Saartje bijna volledig in de as. De verslagenheid is groot. Eigenaar Lex Gorselink moest toekijken hoe de vlammenzee zijn winkel verwoestte. “Dit is vreselijk”, vertelt hij aangeslagen aan NH Nieuws. “Ik zit hier al zeven jaar en heb hier zo hard aan gewerkt. Het is onwerkelijk, alsof ik in een film zit.”

Hoe de brand ontstaan is, is nog niet duidelijk. “Een voorbijganger maakte me op de brand attent en toen ik naar binnen wilde zag ik alleen maar vlammen”, vertelt Lex. “Ik heb nog snel wat dingen gepakt en toen ben ik naar buiten gerend.” Hij is verdrietig, maar vooral blij dat er niemand gewond raakte. “Er valt weinig meer te redden vrees ik, maar spullen zijn ook maar spullen. Ik ben blij dat iedereen oké is.”

Lees ook: Brand verwoest kringloopwinkel Saartje Wieringerwerf

Heel Wieringerwerf leeft mee met Lex Gosselink

Omwonenden betuigden gisteravond hun medeleven aan de eigenaar van kringloopwinkel Saartje in Wieringerwerf. Zijn winkel brandde gisteren aan het begin van de avond nagenoeg helemaal uit.

Eigenaar Lex Gorselink is een bekende en geliefde man in Wieringerwerf. Veel inwoners kwamen regelmatig in zijn winkel. “Ik vind het echt heel erg voor hem”, aldus één van de omwonenden. “Hij is bij iedereen geliefd.”

“Heel vervelend allemaal”, zegt een ander. “Wij komen wel regelmatig in zijn winkel en het is een hele vriendelijke man. Het is gewoon doodzonde dat hem zoiets overkomt.”

Een andere omwonende vraagt zich af wat er nu moet worden van de afgebrande locatie. “Ik vind het enorm triest”, zegt de man. “Hij zit met de schade, de eigenaar. En wat komt er weer voor terug? Je weet het niet.”

De komende dagen zal de schade van de brand worden opgemaakt. Volgens een woordvoerder kan de achterzijde van het pand sowieso als verloren beschouwd worden. De voorzijde kan wellicht nog behouden worden.

Reageren via facebook