Brand verwoest kringloopwinkel Saartje Wieringerwerf (update)

WIERINGERWERF – In kringloopwinkel Saartje aan de Werfstraat in Wieringerwerf woedt momenteel een zeer grote brand. De rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien en het pand kan als verloren worden beschouwd.

Omdat er een grote rookwolk over de woonwijk trekt, raadt de Veiligheidsregio omwonenden die last hebben van de rook aan hun ramen en deuren gesloten te houden. Hiervoor is ook een NL Alert afgegeven. Er wordt momenteel ook een aantal huizen ontruimd vanwege de rook.

De brand begon aan de achterkant van het pand en is uitslaand. Er komen nog steeds grote vlammen uit het dak. De brandweer is met veel wagens aanwezig en werkt met man en macht om de brand te blussen en de schade zoveel mogelijk te beperken. Volgens onze NH-verslaggever Henk Prins is er geen asbest in het pand aanwezig, dat dateert uit 1997.

Enorme vuurzee

Eigenaar van de kringloopwinkel, Lex Gorselink, is met stomheid geslagen. “Een voorbijganger attendeerde mij op de rook en toen ik ging kijken zag ik een enorme vuurzee”, vertelt Lex aan onze verslaggever ter plaatse. “Toen heb ik 112 gebeld en ben ik naar buiten gegaan. Ik weet niet wat er in brand staat, maar de enorme vlammen en rookpluimen beloven weinig goeds.”

Update: De veiligheidsregio heeft het gebied weer vrij gegeven. De directe omwonenden mogen weer terug haar hun huis maar moeten wel hun huis goed ventileren. Bij de brand is geen asbest vrijkomen. 

Reageren via facebook