12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 02:04
Medemblik Actueel.

Bewoners Zwaagdijk-Oost en Hauwert nog zeker tot 8 uur de ramen en deuren gesloten houden

ZWAAG – De enorme brand bij Moso Bamboo is onder controle en de brandweer is nu bezig met nablussen, met grijpers is men bezig om het pand te slopen om zo de laatste vuurhaarden ook te kunnen blussen. Dit gaat zeker nog de dag wel duren.

Bij het nablussen en slopen van het pand komt veel rook vrij, daarom roept de Veiligheidsregio de inwoners van Zwaagdijk-Oost en Hauwert op om uit voorzorg de ramen en deuren dicht te houden en de mechanische ventilatie uit te zetten.

2 bedrijven totaal verwoest

Bij de brand zijn twee bedrijfspanden totaal verwoest, die van Moso Bamboo, het bedrijf vestigde zich eind 2015 op het nieuwe bedrijventerrein Zevenhuis en het naast gelegen Defrancq Dak en gevel. De politie heeft de toegangswegen naar Zevenhuis afgesloten om zo de hulpdiensten alle ruimte te geven.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?