Medemblik Actueel.

Algemeen

Stichting ‘Oud Wervershoof’ opent nu ook een filmbeeldbank

WERVERSHOOF – ‘Oud Wervershoof’ werkt er hard aan om al het materiaal uit het historisch archief via de website op het internet te plaatsen.

De paar duizend foto’s en de honderden bidprentjes die er al op staan, zijn deze week aangevuld met ruim 80 films welke dateren van ongeveer 100 jaar geleden tot heden. Films over het historische verleden van ons dorp, van boeren en tuinders, de molen, de kerk, sinterklaasintochten, kermis, de polder en de vele evenementen zoals Vlietpop, onze gemeenschapsveiling, de lichtjestocht, koninginnedag etc.

Daarnaast ook veel beelden van Onderdijk dat vele jaren deel uitmaakte van de gemeente Wervershoof, waarvan binnenkort het 200-jarig bestaan wordt gevierd. Hoe het vorige jubileum van “150 jaar Wervershoof” werd gevierd kun je bekijken op de nieuwe filmbeeldbank van Oud Wervershoof en ook de dorpsfilm uit 1960 geeft een prachtig overzicht van het leven in die “goeie oude tijd”.

Wat is er mooier dan thuis lekker je eigen filmpjes uit te zoeken en te bekijken. Wij wensen ieder daarbij veel kijkplezier.

Reageren via facebook