Medemblik Actueel.

Wielrennen

Brian Burggraaf wint Omloop van de Vlietlanden

ONDERDIJK – De goed bezochte Omloop van de Vlietlanden is gister gewonnen door Brian Burggraaf. De Haarlemmer kwam op de streep Sven Broekaart nog voorbij, die dacht dat de zege al binnen was en in de laatste meters niet meer doortrapte. De Julianadorper zal er de komende dagen nog wel eens aan terug denken, “les 1: altijd sprinten tot op de meet” reageerde de teleurgestelde West-Frisiaan. “Gelukkig was het geen klassieker of criterium en maakte ik geen winstgebaar, want dan had ik wel eens in funniest homevideo’s kunnen belanden” zei hij met een knipoog.

Op het rondje in Onderdijk was de wind de scherprechter, maar toch reden er al snel 3 man weg, een zeer bedrijvige Ike Groen kreeg het West-Frisia duo Joeri van der Tuin en Broekaart mee. Toen zij na een paar ronden werden teruggepakt was de eerste groep al flink uitgedund.

Onder impulsen van voornamelijk Groen gingen er gaandeweg nog een aantal renners overboord, maar er waren te weinig renners die door wilde trekken op de kant om de groep te doen breken. In de laatste rondes gingen Groen & Broekaart een paar keer ten aanval en even leken ze met Arie van der Lee en nog een compaan vertrokken. Toch kwam de rest weer terug. Vlak voor de laatste ronde was het wel raak, Groen, Broekaart en Burggraaf vlogen ervandoor. Broekaart probeerde het op 1km maar werd net voor de laatste bocht teruggehaald. Op 500 meter ging hij nog eens en kreeg een gaatje. Zegezeker liet hij zich verassen.

Achter het drietal werd Victor Broex knap 4e voor Jan Lof die na gestopt te zijn z’n comeback maakte. Fries Rutger van der Meer (6e), Jacco Konijn (7e), Barry Dam (8e), Wessel Krul (9e) en Eric Mooij maakte de top 10 volledig.

Reageren via facebook