Workshop Hogelandhoeve – Ik zag twee hazen vlak voor Pasen

BENNINGBROEK – Ik zag twee hazen vlak voor Pasen De eerste workshop van 2017 is de Paasworkshop, waarin we een lenteachtig tafelstuk maken. Zoals altijd starten we met thee, koffie met warme Engelse scones uit de oven en een selectie van onze zelfbereide jams. Je kunt dan meteen je mede-cursisten leren kennen.

Het creatieve gedeelte gaat van start met het maken van 3 bloemenvaasjes: rondom 3 glazen potten van verschillende grootte plaatsen we stukjes druivenhout, dat afgebonden wordt met natuurlijk sisaltouw. Dit trio plaatsen we op een fraaie, stevige, bronskleurige onderschotel.

Als middelpunt zetten we het hazenpaar ertussen en vullen de lege plekken op met frisruikend veenmos. Naar eigen inzicht mag je dan de paas-touch eraan geven: of heerlijk naturel met witte en bruine (en groene) kippeneieren, bruinbestippelde kwarteleitjes en veertjes.

Vervolgens na een verkwikkende pauze maken we een slinger van kraaltjes, knoopjes en houten bloemfiguurtjes, die we speels tussen de vaasjes doorweven. Als finishing touch zetten we een selectie van voorjaarsbloemen naar keuze in de vaasjes.

Zo ga je met een fraai voorjaarstuk naar huis, waarvan je nog weken plezier zult hebben. Aan het eind kletsen we nog lekker na onder het genot van een hapje en een drankje.

  • Wanneer: 26 maart 2017
  • Kosten: 37.50 euro incl. alle materialen, eten & drinken
  • Locatie: Hogelandshoeve, Hogeland 13, Benningbroek
  • Telefoon: 06-28850768
  • Email: hanmclellan@gmail.com

Reageren via facebook