Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

’t Abbekhuisje Abbekerk – Van reformatie naar transformatie

ABBEKERK – De tweede bijeenkomst onder de titel ’Van reformatie naar transformatie’ (in de serie ‘Verhalen van toen van mensen van nu’) is op 22 maart in ’t Abbehuisje in Abbekerk. De avond begint om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop  met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. ’t Abbehuisje ligt naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat in Abbekerk. De toegang is gratis.

Zoals de opvattingen van Luther  in 1517 een keerpunt betekenden in de culturele geschiedenis van Europa, zo betekende het verhaal van de Duitse filosoof Nietzsche in 1880, met daarin de uitspraak  ’God is dood’, dat ook.

Nietzsche  voorzag al dat de kerken steeds leger zouden worden. Sinds 1960 worden kerken gesloopt  of krijgen ‘wereldse’  bestemmingen als concertzaal, cultureel centrum of boekwinkel. Maar betekent dat ook dat kerkverlaters niet religieus meer zijn?

In ‘Verhalen van toen…’ worden actuele ontdekkingen en ontwikkelingen rond de Bijbel en het christelijk geloof besproken. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

Reageren via facebook