Westfriesgasthuis Hoorn

Mijn Westfriesgasthuis geeft patiënten kijkje in eigen dossier

REGIO – Online in je eigen ziekenhuisdossier kijken. Vanaf 6 maart kunnen chirurgiepatiënten van het Westfriesgasthuis inloggen op Mijn Westfriesgasthuis. Daar kunnen ze onder meer uitslagen bekijken, behandelverslagen lezen en afspraken inzien.

Mijn Westfriesgasthuis is een beveiligde website waar patiënten van 16 jaar en ouder toegang hebben tot delen van hun medisch dossier. Inloggen gaat via DigiD met extra controle door sms. Naast uitslagen, behandelverslagen en afspraken zijn ook brieven en een medicijnenoverzicht te zien. Bovendien kunnen patiënten een e-consult aanvragen bij hun arts. Dat betekent dat ze via e-mail een vraag mogen stellen. Dat moet wel eerst met de arts besproken zijn, omdat die de mogelijkheid instelt.

Nog beter informeren
Het Westfriesgasthuis begint met de online inzage om patiënten nog beter te informeren over hun eigen behandeling. “Patiënten kunnen altijd en overal bij hun dossier op Mijn Westfriesgasthuis. Door meer inzicht kunnen ze ook beter meebeslissen,” legt chirurg Marc Govaert uit. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van Mijn Westfriesgasthuis. Samen met een projectgroep heeft hij de afgelopen maanden gewerkt aan het portaal. “We zijn blij dat we nu van start kunnen!”

Uitslagen direct zichtbaar
Uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoek worden zonder vertraging op Mijn Westfriesgasthuis getoond, nog voordat de patiënt een gesprek heeft gehad met de arts. “Ervaring van andere ziekenhuizen leert dat patiënten het prettig vinden om direct op de hoogte te zijn. Natuurlijk heeft een patiënt ook nog een gesprek met de arts om uitleg te krijgen over de uitslag,” aldus Govaert. Patiënten die directe inzage niet prettig vinden, kunnen ervoor kiezen om niet in te loggen. Of ze kunnen het ziekenhuis vragen om de online inzage te sluiten.

Testperiode
Mijn Westfriesgasthuis wordt tot 30 juni eerst alleen op de afdeling chirurgie getest. Andere patiënten die niet bij chirurgie in behandeling zijn, kunnen ook inloggen. Maar zij kunnen dan alleen algemenere informatie inzien, zoals persoonsgegevens, afspraken en medicijnen. Na de testperiode wordt gekeken of Mijn Westfriesgasthuis ook voor patiënten van andere afdelingen kan worden uitgebreid.

Reageren via facebook