Medemblik Actueel.

Concerten

Concertnieuws: Carnaval der Dieren door Muziekschool Oost West-Friesland

WOGNUM – Le Carnaval des Animaux – Grande Fantaisie Zoölogique (“Het Carnaval der Dieren”) uit 1886 is een 14-delige compositie voor ensemble of klein orkest van de Franse componist Camille Saint-Saëns (1835-1921).

Saint-Saëns beeldt in de compositie op een paar stukken na een aantal dieren uit. Het zijn voornamelijk de karakteristieke eigenschappen van de dieren die, een beetje spottend maar soms ook zeer treffend, weergegeven worden.

Saint-Saëns schreef het werk puur en alleen voor het plezier van zichzelf en zijn vrienden. Tijdens zijn leven werd het stuk slechts één keer voorgedragen. Dit binnen de privésfeer. Saint-Saëns stond publicatie van het werk tijdens zijn leven niet toe. De waarschijnlijke reden is dat Saint-Saëns een dergelijk satirisch en humorvol stuk niet vond passen bij een componist op het hoogtepunt van zijn carrière. Het werk bleef bijna 30 jaar liggen en werd pas in 1922 voor het eerst uitgegeven. In de loop der tijd won het stuk enorm aan populariteit.

Dit concert wordt gehouden op zondag 19 maart, in de Hervormde Kerk, Raadhuisstraat 15, in Wognum.  Aanvang 14.30 uur.Het concert duurt ongeveer 25 minuten en na afloop is er gelegenheid om de instrumenten uit te proberen.

 

Reageer op dit onderwerp