10.6 C
Medemblik
6 juni 2020 23:56
Medemblik Actueel.

Foto: Sidney Simonis

‘Krankzinnige’ man zet kettingzaag in voordeur woning Medemblik

MEDEMBLIK – Het heeft wel iets weg van een scène uit de horrorfilm Texas Chainsaw Massacre, waarin Leatherface mensen met een kettingzaag de stuipen op het lijf jaagt. Toch zijn deze beelden niet afkomstig van een filmset, maar uit een doodgewone straat in Medemblik.

Sidney en zijn vrouw liggen in de nacht van 13 op 14 januari thuis in bed als ze plotseling een hard snerpend geluid horen. Wat blijkt? Een voor hen onbekende man heeft kort daarvoor een kettingzaag in de voordeur gezet.

Op camerabeelden is te zien hoe de man met de zaag komt aanrijden en gedecideerd met de zaag in z’n handen op Sidneys woning afloopt. Als hij voor de deur staat, start hij – met de nodige moeite – de kettingzaag en zet het gevaarte op de deur.

‘Vandalisme’
De geschrokken Sidney klopt aan bij de politie, die een paar rechercheurs op de zaak zetten. Al snel loopt het spoor dood en doet de recherche het incident af als ‘vandalisme’. Onbegrijpelijk, vindt de Medemblikker. “Dat iemand een kettingzaag in een deur zet, is krankzinnig. Dat heb ik nog nooit gehoord.”

Sidney was vooral bezorgd om de gevolgen voor z’n zwangere vrouw, die door de gebeurtenissen bijzonder gestresst raakte. “Ik ben echt heel bang geweest dat m’n kleine iets zou overkomen door de stress van m’n vrouw.” Inmiddels is die zorg weg, want zijn vrouw heeft een gezonde baby ter wereld gebracht.

Politie
De politie zegt alles op alles te hebben gezet om de dader op te sporen, maar tevergeefs. “Het is heel vervelend en absoluut niet leuk, maar het onderzoek zit nu vast. Alles is uitgelopen”, zegt een woordvoerder.

Er zijn getuigen verhoord en er is een buurtonderzoek gehouden. De politie heeft zelfs een verdachte in het vizier gehad. Die is verhoord, maar bleek na verder onderzoek ten onrechte als verdachte aangewezen te zijn.

Vergissing
“Het zou kunnen dat Sidney de dupe is van wat mogelijk een vergissing is geweest. We hebben geen aanwijzingen voor wie dit heeft gedaan en geen opsporingsindicatie meer, dus het is heel lastig.”

Voorlopig ligt het onderzoek dus stil. “Op een gegeven moment houdt het op en heb je alles gedaan. Helaas is het zoals het is.” Sidney hoopt nog wel dat iemand de man in de video herkent. Voor hem blijven anders de prangende vragen ‘wie?’ en ‘waarom?’ onbeantwoord. Hij looft een beloning van 1000 euro uit voor de gouden tip.

Reageren via facebook