20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 19:13
Medemblik Actueel.

De opnieuw heringerichte Compagniesingel in Medemblik (eigen foto)

De Compagniesingel in Medemblik knapt enorm op

MEDEMBLIK – Vanaf begin december is de Compagniesingel voor vrijwel al het verkeer afgesloten omdat de straat na jaren van geen onderhoud plegen de gemeente Medemblik in 2015 eindelijk besloot om deze straat grondig aan te pakken.

Aan weerskanten van de straat zijn fietspaden gekomen en ook is er een andere indeling van de parkeervakken gekomen. De bomen die al enkele jaren geleden weggehaald zijn zullen ook worden vervangen en dan deze keer door bomen die diep wortelen en niet breed wortelen. De vorige bomen waren funest voor de klinkers in de straat van de Compagniesingel.

De aannemer hoopt met een week of 2 á 3 het laatste deel bij de huisartsenpraktijk ook gereed te hebben zodat de straat weer ingebruik kan worden genomen door het verkeer. Dan zal ook de bus van Connexxion niet langer meer door de Koggenlaan rijden maar zoals vanouds weer over de Compagniesingel.

Reageren via facebook