12.3 C
Medemblik
21 oktober 2020 12:43
Medemblik Actueel.

Westfriesland SEW gaat door met coach Ronald van de Kamp

NIBBIXWOUD – Handbal eredivisionist Westfriesland SEW en de huidige hoofdtrainer Ronald van de Kamp (56) hebben gezamenlijk besloten de samenwerking voort te zetten. Van de Kamp werd dit seizoen aangesteld en beide partijen zijn niet alleen tevreden over de huidige samenwerking, maar zien ook veel perspectief in de toekomst, waarin gewerkt zal worden aan een verdere professionalisering en aan een nog betere doorstroom van speelsters uit de eigen jeugdopleiding. Daarom zijn er afspraken gemaakt voor volgend seizoen en is de uitdruk-kelijke intentie bij beide partijen aanwezig om een meerjarige samenwerking aan te gaan.

“Met het vastleggen van Ronald bereiken we niet alleen rust en continuïteit voor komend seizoen, maar scheppen we ook duidelijkheid aan de selectie en kunnen we verder bouwen”, zegt vicevoorzitter en voorzitter van de Technische Commissie Saskia Roukema. “Achter de schermen wordt gewerkt aan een topsportplan, waarin het uitbreiden van trainingsuren, het nog verder vergroten van de fysieke fitheid en een nog betere aansluiting van de jeugdopleiding op de selectie centraal staan. Binnen kort zullen we daar meer mededelingen over doen. In die plannen zal Ronald met al zijn ervaring een belangrijke rol spelen”.

Van de Kamp is blij met het vertrouwen dat uit de afspraken spreekt. “De club heeft ambities om een stap vooruit te maken, heeft een goede organisatie en een geweldige achterban en beschikt over één van de beste jeugdopleidingen in ons land. Ik ben blij dat ik samen met anderen een rol kan spelen in het verwezenlijken van deze ambities. Die ambities heb ik zelf ook. Het vraagt veel inzet van mij, maar ik mag ook veel inzet van de vereniging vragen!”. 

Westfriesland SEW plaatste zich onlangs voor de kampioenspoule in de Eredivisie. Beide partijen benadrukken dat ze niet alleen het beste uit deze resultaten op korte termijn willen halen, maar dat nu ook in alle rust voortvarend aan de verdere uitbouw van de selectie en de invulling van de ambities op de langere termijn kan worden gewerkt. Op de vraag of het voortzetten van de samenwerking met Van de Kamp te maken heeft met het goede resultaat zegt Roukema lachend: “Helemaal niet! Wij wisten al langer dat Ronald een goede trainer is en dat krijgen we ook terug uit de groep. We zijn al langer met elkaar in gesprek, maar het gaat er juist om dat we ook invulling kunnen geven aan de ambities die we beide hebben. Daarover hebben we nu goede afspraken gemaakt. Maar dat we ons hebben geplaatst geeft natuurlijk wel een lekker gevoel!”

Reageren via facebook