Sportimpuls 2016 geopend vanaf 18 februari

Medemblik – Ben je een lokale sport- en beweegaanbieder en wil je in jouw buurt meer mensen aan het sporten en bewegen krijgen? Dan kun je bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2016. Dit jaar zijn wederom drie subsidie-oproepen tegelijkertijd opengesteld. De sluitingsdatum is 12 april, 14.00 uur.

Criteria

Aanvragen voor de Sportimpuls moeten gebaseerd zijn op succesvol sport- en beweegaanbod (zogenaamde ‘interventies’) van de Menukaart Sportimpuls. Op deze menukaart staan alleen erkende sport- en beweeginterventies. Een combinatie van meerdere interventies, aangepast aan de lokale situatie is ook mogelijk. Het is belangrijk dat het sportaanbod aansluit bij de vraag van de doelgroep, aanvullend is op de bestaande situatie in de buurt en dat er wordt samengewerkt met lokale organisaties.

Drie oproepen in één


Met de Sportimpuls kunnen mensen worden geactiveerd die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen. Hiervoor worden drie verschillende oproepen opengesteld:

  • De reguliere Sportimpuls gericht op alle doelgroepen: 2 miljoen euro;
  • Kinderen sportief op gewicht gericht op kinderen van 0 tot 4 jaar en van 12 tot 18 jaar (en hun ouders) met overgewicht of obesitas: 1,9 miljoen euro;
  • Jeugd in lage inkomensbuurten gericht op jeugd tussen 0 en 21 jaar (en hun ouders) in buurten waar veel mensen met een laag inkomen wonen: 4,7 miljoen euro.

Twee kansrijke interventies uitgelicht
BuurtSportVereniging en Maki zijn twee erkende interventies van Sportservice Noord-Holland die via de Sportimpuls kunnen worden opgestart, bij voorkeur via een aanvraag Jeugd in lage inkomensbuurten. Dankzij de Sportimpuls zijn deze interventies opgestart in 30 gemeenten verspreid over heel Nederland. Beide interventies zijn gericht op participatie van de doelgroep zelf.

Meer informatie
Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van een behoeftepeiling of schrijven van de subsidie aanvraag? Neem dan contact op met Francis Heijneker.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.