11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:23
Medemblik Actueel.

’t Abbehuis Abbekerk: ‘Ontmoetingen rond de schatkist’

ABBEKERK – De volgende bijeenkomst in de reeks ‘Ontmoetingen rond de schatkist’ heeft als titel: ‘Een  icoon of  een heiligenbeeld’. Die is op 8 maart in ’t Abbehuisje in Abbekerk. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop  met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. De toegang is gratis.

De christelijke traditie  heeft veel kunst voortgebracht; in het oosten de iconencultuur, in het westen de heiligenbeelden. En ook andere tradities hebben prachtige dingen voortgebracht. Vaak heeft zo’n kunstwerk een diepere betekenis voor iemand, die het al dan niet bezit. Mensen die dat willen kunnen op 8 maart zo’n kunstwerk meenemen.

Met ‘schatkist’ wordt de innerlijke rijkdom van de mens bedoeld. Op deze avonden staan luisteren, genieten en wederzijds respect centraal. De avonden zijn een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?