17.1 C
Medemblik
23 mei 2020 18:57
Medemblik Actueel.

Medemblik kapt zieke bomen Onderdijk

ONDERDIJK – De bomen langs de Zeedijk in Onderdijk zijn door ziekte in slechte staat. Voor de veiligheid worden jaarlijks dode takken uit de bomen verwijderd. Van veel van de bomen blijft weinig over en dit verval is niet te stoppen. De bomen worden daarom in fases vervangen.

De eerste fase is al uitgevoerd. De tweede fase betreft 21 bomen in de berm tussen Zeedijk en Onderdijk, ter hoogte van de huisnummers Onderdijk 28 t/m 111. De bomen die teruggeplant worden zijn beter bestand tegen de plaatselijke omstandigheden. Voor de tweede fase is gekozen voor een zuilvormige haagbeuk.

Voor het kappen van de bomen is een vergunning verleend. Als er geen bezwaren zijn worden de bomen begin maart gekapt en vervangen.

Meer weten?

Hebt u vragen of opmerkingen over het vervangen van deze bomen? Stuur dan een e-mail naar info@medemblik.nl of neem telefonisch contact op met John Neefjes, via (0229) 85 60 00.  

Reageren via facebook