15.8 C
Medemblik
20 september 2020 12:14
Medemblik Actueel.

Nibbixwoud kleurt oranje
Nibbixwoud kleurt oranje

Nibbixwoud kleurt oranje..

Nibbixwoud – Het oranjecomité van Nibbixwoud heeft voor iedereen een divers programma gemaakt, zodat jongeren, maar ook ouderen genieten van een gezellige Koningsdag.

De kinderen worden woensdag 27 april om 09.45 uur verwacht met hun versierde fietsen bij de Muziektempel aan de Dres in Nibbixwoud. De optocht start omstreeks 10.10 uur. De route gaat door de Weidelaan, Klaverweide en ’t Woud, naar de SEW kantine. Daar eten alle lintjesdragers om 10.30 uur een tompouce. De jeugd kan zich laten schminken en hun t-shirt versieren. Wie mee wil doen aan de puzzelsterrit kan zich tussen 11.00 en 12.00 uur inschrijven in de kantine aan ’t Woud. De kosten voor deelname bedragen 3 euro en geschminkte kinderen tot en met 12 jaar (onder begeleiding) mogen gratis mee.

De vrijmarkt op het voetbalveld start om 13.00 uur. De kinderen die mee wil doen kunnen zich op de dag zelf melden bij het oranjecomité. Verschillende spellen staan opgesteld voor de kids tot en met groep 7. Vanaf 14.00 uur kunnen zij meedoen met de bekende negerzoenklapper, de kop van jut, spijkerbroek hangen, spijker poepen, ook staat voor hen een kinderdraaimolen en een gloednieuw springkussen.

De zeskamp voor alle opgegeven teams vindt van 14.00 tot 18.00 uur plaats. Aansluitend wordt in de kantine de oranjeborrel gehouden. De prijsuitreiking van de puzzelrit en zeskamp begint omstreeks 19.00 uur in de kantine. Deelname aan de activiteiten geschiedt op eigen risico.

Dodenherdenking

In de Cunerakerk wordt van 19.00 tot 19.35 uur een viering gehouden met medewerking van het Cunerakoor. Vervolgens gaat iedereen naar Bessie, Dorpsstraat 60, voorafgegaan door de fanfare. Samen met wethouder Tigges vindt de kranslegging plaats bij de gedenksteen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?