20.7 C
Medemblik
21 mei 2020 22:46
Medemblik Actueel.

Meer en meer Medemblikkers in de ban van geocaching.

MEDEMBLIK – U heeft ze waarschijnlijk al wel eens zien lopen, mobieltje in de hand op zoek naar, nee geen Pokemon, maar ‘de schat’. Met geocaching gaat met in de echte wereld op zoek naar verborgen schatten doormiddel van gps coördinaten om zo de container waarin de schat zich bevind te vinden. Veel heb je er niet voor nodig, behalve een mobieltje met gps en wat doorzettingsvermogen zijn goede wandelschoenen een must.

In Medemblik zijn al een kleine 1700 Geocachers frequent op zoek naar de container met de schat, zowel jong als oud houdt zich bezig met Geocaching. De meest eenvoudige caches bevatten altijd een logboek of logrol waarop je je vondst kunt vastleggen. Grotere caches kunnen naast een logboek ook andere zaken bevatten. Deze zorgen ervoor dat het avontuur een echte schatzoektocht wordt. Je weet nooit wat de cachelegger of bezoekers van de cache achtergelaten hebben. Onthoud echter, als je iets meeneemt, laat dan iets achter van minimaal dezelfde waarde. Het wordt aangeraden om de spullen in een cache individueel in te pakken in doorzichtige, af te sluiten plastic zakjes om ze te beschermen tegen de elementen.

Meedoen kan via de website van geocaching.

 

Reageren via facebook