Gouden Eeuw Zomermarkten succes

Toeristen genieten van Gouden Eeuw thema

MEDEMBLIK – Wie afgelopen zaterdag over de Zomermarkt in Medemblik liep, had grote kans om door Anna met de Boghel aangesproken te worden. Of door Dijkgraaf Hauwert of bierbrouwer Gees Jans. Toeristen genieten van de verscheidenheid aan kramen en kijken vol belangstelling naar de demonstraties van de ambachtslieden. Zodra het zonnetje doorbreekt, is het gezellig druk op de markt. De nostalgische klanken van trekzakken maken het plaatje compleet. 

Anna met de Boghel is een arme vrouw die tijdens de 17e eeuw afhankelijk was van de brooddeling in de Bonifaciuskerk. Aan het publiek vraagt Anna om een aalmoes. Ook kijkt ze haar ogen uit. Aan een toerist met een elektrische fiets aan de hand, vraagt ze verwonderd:”Wat is dat?”.

Anna is één van de Gouden Eeuw figuranten gespeeld door de Medemblikker Toneelvereniging Sint Pieter. Ook aankomende zaterdag 27 juli zal de toneelvereniging aanwezig zijn om de Gouden Eeuw tot leven te brengen. De Zomermarkt is van 10.00u- 17.00u geopend voor publiek. De derde en tevens laatste Zomermarkt zal plaatsvinden op zaterdag 10 augustus a.s..

[signoff]

Reageren via facebook