Medemblik Actueel.

Evenementen

Streettour Medemblik groot succes

MEDEMBLIK – U heeft het allemaal met eigen ogen kunnen aanschouwen, de versierde straten in Medemblik die allemaal in het teken stonden van de Olympische Spelen. Helaas deden er dit jaar maar 4 straten mee aan de straatversieringswedstrijd maar deze waren dan ook wel prachtig versiert.

Dat de Streettour op de donderdagavond in de smaak viel blijkt wel aan de optocht van fietsers en wandelaars die van straat naar straat liepen en hun stem uitbrachten op de mooist versierde straat van Medemblik. En dat er stemt werd blijkt wel uit de bijna 300 stemmen die de organisatie heeft binnengekregen.

De winnaar van de publieksprijs 2016 werd toch wel met overweldigende meerderheid van stemmen de Overtoom/Ridderstraat, maar liefst 35% van alle stemmen ging naar deze buurt die voorzien was van prachtige Olympische Ringen gemaakt van wilgetakken, een levensecht Olympisch vuur en de gevels van de huizen waren in Olympische sferen gebracht.

De vakjury was ook onder de indruk van de Overtoom/Ridderstraat maar gaf toch net 1 puntje meer aan de Oostersingel. De jury kwam tot deze beslissing omdat zij de Oostersingel meer één geheel vonden. Voorzitter Hans van Woerkom zegt: ,,Van voor te achter versierd met leuke kwinkslagen naar de olympische spelen met zijn randverschijnselen. Misschien iets minder perfect maar als totaal erg aansprekend.”

De Tuinstraat maakte er een compleet buurtfeest van met een barbeque en veel erg in de smaak vallende grappen met onder meer ‘The Lord of the Drinks’ een verwijzing naar het nachtelijke uitstapje van turner Yuri van Gelder die tijdens de Olympische Spelen zich te buiten ging. De Tuinstraat wist mede door deze Lord of the Drinks de derde plaats voor zich op te eisen.

Op de vierde plaats eindigde het St. Maartenshof waar Mary Smit haar iets oudere buurtgenoten mee naar buiten trok om gezellig rond een tuinhaard een biertje te drinken.

Reageer op dit onderwerp