13.5 C
Medemblik
24 oktober 2020 01:53
Medemblik Actueel.

Datalek Oscar Romero door menselijke fout, politie ontkent aangifte school

REGIO – Gegevens van 123 leerlingen uit 5- en 6-VWO van het Oscar Romerocollege in Hoorn, een vestiging van het Taborcollege, die afgelopen weekend op straat zijn komen te liggen, zijn door een menselijke fout veroorzaakt.

Het ging om rapportgegevens die bestemd waren voor de docenten. De directie heeft alle leerlingen en hun ouders hier gelijk van op de hoogte gesteld en gevraagd de e-mail te verwijderen. Ze hoopten dat hiermee de kous af zou zijn, maar zaterdagmiddag werden de gegevens toch nog openbaar gemaakt. 

Een nog onbekend persoon heeft een website gemaakt en daarop alle gegevens geplaatst. Erica van Langen, rector van het Oscar Romerocollege, baalt enorm van wat er is gebeurd. “Dit wil je niet. We hebben ook gelijk alles op alles gezet om die site uit de lucht te halen.”

Lees ook: Enorme datalek Tabor College Hoorn

Aangifte

De school zegt afgelopen maandag direct aangifte te hebben gedaan bij de politie maar deze ontkent dat er aangifte is gedaan. Politiewoordvoerder Wendy Boudewijn vertelt dat er niets van een aangifte in het systeem is opgenomen.  De leerlingen laten het gelaten over zich heen komen en gaan gewoon verder met het dagelijkse leven.

Reageren via facebook