‘Ik schiet je hartstikke dood’

REGIO – Twee bewoners van een woning aan de Fazant in Spanbroek hebben een heftige zaterdagnacht achter de rug. Twee gewapende mannen drongen zaterdagnacht hun huis binnen, terwijl een derde buiten op wacht stond. De bewoner vertelde zijn verhaal aan NH Nieuws.

“Een van de twee richtte een pistool op mijn hoofd en riep: ‘Houd je kop dicht, ik schiet je hartstikke dood'”, vertelt de bewoner, die zijn verhaal alleen anoniem wil doen. “Ik kon alleen maar denken: ‘Kom maar op, jij komt mijn huis niet in'”, vertelt hij. De man en z’n vriendin verzetten zich en probeerden de overvallers te verjagen. 

Door het verzet van de bewoners raakte een van de overvallers gewond. “Bij mij ging er een knop om”, vertelt de bewoner. “Ik werd op de trap gegooid en ik begon terug te trappen. Ik raakte hem overal waar ik hem kon raken.”

Vinger gebroken

Ook de vrouw beet van zich af. “Mijn vriendin heeft met veel moeite de vinger van de overvaller gepakt en die gebroken. Dat weten we zeker omdat we ‘krak’ hoorden. Die jongen werd zo kwaad dat hij op het hoofd van mijn vriendin inramde. Gelukkig zijn we een team en hebben we net zo lang teruggevochten totdat ze weg gingen.”

De vriendin van de man heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. De daders vertrokken met lege handen. De politie neemt de zaak hoog op en is naar ze op zoek.

Reageren via facebook