2.3 C
Medemblik
30 november 2020 12:55
Medemblik Actueel.

Ingezonden brief: ‘Dyslexie? Pff, bestaat niet’

MEDEMBLIK – Naar aanleiding van het bericht over een wetenschappelijk onderzoek naar dyslectie ontving de redactie een email met een boze brief aan Anna Bosman, 1 van de wetenschappers/onderzoekers naar dyslectie.

Oow waat ben jji een slimerick zech. Domme doos. Dyslexie is zelfs een erfelijke aandoening. Mijn man (schoonfamilie) en dochter hebben er alle twee last van. En neem maar van mij aan dat ze beide een goede begeleiding hebben gekregen vroeger, trouwens nu nog steeds. Ouderwets stampwerk is EEN maar niet DE oplossing. Dochterlief heeft 3 ‘nieuwe’ leerweg veranderingen meegemaakt (ons groene boekje) op de basisschool en de havo erna.

In augustus gaat ze naar de uni en mijn man is keyaccountmanager voor de duitse tak van een Nederlands bedrijf waar alleen engels word gesproken. Slecht onderwijs mijn kont, doorzettingsvermogen daar draait het om. Continue stimuleren.

Er is op school geen geld voor een extra leraar die kids met deze erfelijke aandoening kan begeleiden of geld hebben voor die dure test. Resultaat: te laat getest (groep 6 pas!) Ze hebben alletwee gewoon iets meer tijd nodig om een tekst te lezen, maken ondanks alles nog steeds dezelfde schrijffouten. Gelukkig had dochterlief goede leraren en veel hulp van mij.

Naam bekend bij de redactie

Reageren via facebook