Bewonersavond Wognum over verkeerssituatie Kerkweg en rotonde Bloesemgaerde

WOGNUM – Bewoners en gebruikers rondom de Kerkweg en de rotonde bij de wijk/MFC Bloesemgaerde hebben een petitie omdat zij vinden dat de verkeerssituatie onveilig is. De Kerkweg is overgenomen van het Hoogheemraadschap. Bij de overname is de weg niet aangepast aan de nieuwe verkeerssituatie door de aanleg van Bloesemgaerde.

Omdat de weg toe is aan groot onderhoud kan deze door minimale kosten worden aangepast aan de huidige Duurzaam Veilig eisen. De rotonde wordt dagelijks in de spits gebruikt door zo’n zevenhonderd leerlingen en begeleiders. Dat levert soms ongewenste verkeerssituaties op. Voor het aanpassen zijn twee modellen ontwikkeld.

Lees ook: PWF verbijsterd over wegstemmen motie veiligheid kinderen Wognum

Voordat de gemeenteraad een besluit neemt, worden de varianten gepresenteerd tijdens een bewonersavond op 6 februari. De mening van de bewoners wordt daar geïnventariseerd.

Reageren via facebook