14.1 C
Medemblik
23 mei 2020 23:14
Medemblik Actueel.

De Nationale voorleesdagen op peuterspeelzaal ‘Het Speelkasteel’ Medemblik

MEDEMBLIK – Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen weer van start gegaan. Door heel Nederland werd er voorgelezen aan peuters en kleuters, om zo het voorlezen te stimuleren. Zo ook op peuterspeelzaal ‘Het Speelkasteel’. Aan het einde van de dagdelen werd er een leuk sneeuwpret-verhaal voorgelezen, wat mooi aansloot bij het thema op de peuterspeelzaal deze maand; “Brrr wat is het koud – wat trek jij aan vandaag?”.

Voordat het voorlezen begon, zongen de peuters mee met het voorleeslied:

“Kom gauw kijken allemaal,
het is weer tijd voor een verhaal.
Een verhaal van één, twee, drie.
Van rond en rond en do-re-mi.
Voor jou en mij, voor jou en mij.”

Tijdens het voorlezen, heeft er een juf ook nog eens een het verhaal tot leven gebracht met een mooi toneelstuk, dat was weer erg leuk om naar te kijken. Er mochten zelfs een paar peuters, die zich vrijwillig aanboden vanuit het publiek, een stukje meespelen (in het toneelstuk): ze mochten sneeuwballen gooien in een heus sneeuwballengevecht! Het was een mooi verhaal en de peuters hebben er weer van genoten.

Vanuit de peuterspeelzaal stimuleren zij dan ook graag dat iedereen voorleest, want voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip . Wist u dat uw peuter gratis lid kan worden van de bibliotheek in Medemblik? Hoe meer peuters er lid worden, hoe meer boeken er voor deze leeftijdscategorie kunnen worden aangeschaft.

Reageren via facebook