Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Tweede Kamerlid Mona Keijzer(CDA) op bezoek in Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST – Mona Keijzer, CDA tweede kamerlid,  bezoekt in gezelschap van lokale CDA’ers dinsdagavond 7 februari logeerboerderij  De Bedstee en Bohemien Dagbesteding aan de  Zwaagdijk 132a in Zwaagdijk-Oost.  

Gezinshuis  en Meubelmakerij De Bedstee is een zogenaamd gezinshuis,  waar verblijfscliënten wonen bij een ‘gewoon gezin’. Ook is er hier een geweldige dagbesteding:  Bohemien.  Erik Weber van Bohemien geeft aan: ‘Wij zijn een enthousiaste groep meubelmakers, sommigen van ons hebben een beperking.  Anderen niet.’  De verblijfscliënten die hun dagbesteding invullen bij Bohemien hebben een verstandelijke beperking en ASS. Ook stagiaires vanuit het Praktijkonderwijs kunnen terecht bij Bohemien. 

Els van den Bosch (CDA Medemblik): ‘Door een bezoek te brengen aan  juist deze locatie, komen we in gesprek  met cliënten en  ervaringsdeskundigen op het gebied van Beschermd  Wonen, Jeugdhulp, WMO en de Participatiewet.’  Mona Keijzer vult aan: ‘Voor veel inwoners is het buitengewoon ingewikkeld om op de juiste plek terecht te komen voor zorg, voor hulp. Ik ben blij dat de familie Weber ons met enthousiasme wil ontvangen op hun logeerboerderij en dagbesteding en zie uit naar het bezoek.’  

Dorpshuis Zwaagdijk Na afloop van het werkbezoek is het CDA gezelschap vanaf ca. 21.30 uur in het Dorpshuis Zwaagdijk, gevestigd in de MFA aan de Zwaagdijk 204a, waar u als inwoner ook van harte welkom bent.

Reageren via facebook